TALENT Classes 3 en 4

Voor leerlingen van de middelbare school ( leeftijd 14 t/m 17 jaar )

Voor getalenteerde jongeren hebben we Talent Classes 3 en 4 bij INSPIRE Academy. Tevens zijn dit de doorstroomklassen van Talent class 2. Een groep gemotiveerde, talentvolle jongeren die op een hoger niveau werken aan hun technieken en choreografieën. Leer gezond je stem gebruiken. Vind je eigen geluid! We hebben het dan ook over houding, techniek, training en onderhoud. Bij het vak acteren wordt er gewerkt aan: houding, presentatie, blokkades, improvisatie, tekst analyse, rolopbouw, het maken van een karakter e.d. En je leert dat verschillende camerashots een verschillende manier van spelen vragen. Eigen capaciteiten en prestaties bepalen de richting van specialisatie. Een groot deel van de lessen zal bestaan uit een verdieping van de techniekvakken klassiek, jazz, modern en hiphop.

Daarnaast is er ook aandacht voor anatomie, gezonde voeding, blessurepreventie en persoonlijke coaching. In dit laatste jaar zal je uitblinken en heb je enorm veel kennis opgedaan.

Bovendien krijgen de leerlingen de kans om regelmatig deel te nemen aan voorstellingen, en diverse presentaties bij zowel INSPIRE als bij externe producties.

Om in te stromen in Talent Classes 3 en 4 moeten leerlingen auditie doen.

Vierde praktijkles

De 4e praktijkles blijf je doen. We raden je aan om de juiste les te volgen bij INSPIRE Art School. Zo kun je jezelf maximaal voorbereiden op het niveau en de intensiteit van onze vooropleidingen. En je blijft jezelf ontwikkelen en versterken! Op basis van je persoonlijke ervaringen en ambities maak je een portfolio.

Testlessen

De leerlingen uit de Talent Classes hebben te maken met testlessen. Dit zijn metingen door het jaar heen om te zien of de leerling vooruit gaat, en meekomt met de lesstof. Er word een x-aantal weken naar een les toegewerkt en in de week voor de vakantie (tenzij anders word gecommuniceerd) worden de testlessen afgenomen. Leerlingen laten dan de les zien aan een aantal docenten.

Kledingvoorschriften

INSPIRE Art School en INSPIRE Academy hanteren kledingvoorschriften. Iedere cursist dient zich hieraan te houden. De juiste kleding zorgt ervoor dat de dansbewegingen goed zichtbaar zijn voor de docent, er eenheid is in de groep, de juiste danskleding de verschillende dansstijlen ten goede komt en met oog op presentaties en voorstellingen. Anders dan de aangegeven kleding wordt niet als juist bevonden en INSPIRE Art School en INSPIRE Academy kan de cursist verplichten het juiste kledingstuk te laten aanschaffen. Kik hier voor meer informatie over Kledingvoorschriften of kijk op www.inspire-design.nl

Extra activiteiten

Gedurende het schooljaar zullen de leerlingen dansacademies en dansvoorstellingen bezoeken. Rond de maanden juni/juli vindt de leerlingenvoorstelling van INSPIRE plaats en uiteraard zullen de leerlingen van de vooropleiding daar ook in mee dansen. Rond kerst vindt de voorstelling plaats die uitgevoerd wordt door de leerlingen van de vooropleiding. Dat betekend dat we werken aan 2 producties/voorstellingen per schooljaar. Ook werken we samen met INSPIRE Video Productions. Twee keer per jaar komt er een gastdocent/artiest op visite die jullie meer leert over een betreffende vak. Verder zullen de lessen twee keer per jaar
worden opengesteld voor ouders om de vorderingen te kunnen bekijken.

Kosten

Contributie
TC 3: 35 lesweken, 2 uur per week, €640,- €9,14 per uur.
September t/m eindvoorstelling.
17 lesweken, 2 uur per week: €322,66. €9,49 per uur.
Februari t/m eindvoorstelling.
Inschrijfkosten: éénmalig €12,-
Betaling gaat via automatische incasso.
Er zijn 3 opties:
– Per semester ( 3 x per jaar )
– Per maand ( 10 x per jaar )
– Éénmalig met € 12,- korting op het schooljaar.
De reguliere lessen die je naast de vooropleiding volgt, betaal je apart aan
INSPIRE Art School.

VRAGEN?
Stuur een email naar vooropleiding@inspire.co.nl

Meld je aan voor een auditie!