TALENT Class 2

Voor leerlingen van de basis- en middelbare school (11 tot 14 jaar).

Talent Class 2 is een doorstroomklas vanuit Talent Class 1. Er bestaat wel een mogelijkheid om na een auditie te hebben gedaan, in te stromen in Talent Class 2. Er wordt iets meer van je verwacht, maar er word je ook meer aangeboden. In plaats van 1,5 uur les, krijg je bij Talent Class 2 twee uur les. De nadruk van de Talent Class 2 ligt op het verder ontwikkelen van persoonlijk talent van iedere leerling afzonderlijk.

Eigen capaciteiten en prestaties bepalen de richting van specialisatie. Een groot deel van de lessen zal bestaan uit een verdieping van de hoofdvakken. Je gaat in op meer technieken van verschillende dansdisciplines, er komen solo’s aan tijdens de zanglessen en op het acteervlak leer je al monologen te houden. Extra uitdaging dat het verschil maakt.

Vierde praktijkles

In Talent Class 2 werk je aan hoofdvakken. Kom je uit Talent Class 1, dan heb je al veel basis gehad. Omdat we in Talent Class 2 met alles een stap omhoog gaan, zal je misschien in een vak wat extra oefening nodig hebben. Kom je rechtstreeks na de auditie in Talent Class 2, zal je misschien nog het een en ander bij moeten leren aan basis. Daarom is een vierde praktijkles verplicht. Deze kun je kiezen uit het regulieren lesrooster bij INSPIRE. Dit gaat wel in overleg met de docent van de Talent Class en de ouders/verzorgers. Als er een les is gekozen die extra gevolgd gaat worden, neemt de docent van de Talent Class contact op met de docent van de gekozen les.

Testlessen

Alle Talent Classes werken toe naar een testles. Dit is een meetmoment die een paar keer per jaar plaats vind. Elke leerling wordt persoonlijk beoordeeld op het uitvoeren van de les. We werken een x-aantal weken aan een les en zorgen ervoor dat de leerlingen zo goed mogelijk zijn voorbereid. Na de testlessen beginnen we weer met een hele nieuwe les voor de nieuwe testles. De resultaten van de testlessen worden de eerste les na de testles uitgedeeld in de vorm van een rapport.

Kledingvoorschriften

INSPIRE Art School en INSPIRE Academy hanteren kledingvoorschriften. Iedere cursist dient zich hieraan te houden. De juiste kleding zorgt ervoor dat de dansbewegingen goed zichtbaar zijn voor de docent, er eenheid is in de groep, de juiste danskleding de verschillende dansstijlen ten goede komt en met oog op presentaties en voorstellingen. Anders dan de aangegeven kleding wordt niet als juist bevonden en INSPIRE Art School en INSPIRE Academy kan de cursist verplichten het juiste kledingstuk te laten aanschaffen. Klik hier voor meer informatie over kledingvoorschriften of kijk op www.inspire-design.nl.

Extra activiteiten

De Talent Classes werken extra hard en verdienen daarom ook leuke extra’s. Rondom de maanden juni/juli doen ze mee aan de voorstelling van INSPIRE Art School. Ook doen ze mee aan de voorstelling rondom kerst, met alle Talen classes van de vooropleiding. Naast de voorstellingen gaan we ook naar het theater, werken aan video opnames, wedstrijden en optreden buiten de deur. Twee keer per jaar word er een gastdocent uitgenodigd die jullie meer kan leren over het vak en de lessen worden 2x per jaar opengesteld voor ouders om een keertje te kijken hoe een les gaat.

Kosten

Inschrijfkosten: éénmalig €12,-

TC 2: 35 lesweken, 2 uur per week, €602,70 (€8,61 per uur).
September t/m eindvoorstelling.

17 lesweken, 2 uur per week: €322,66 (€9,49 per uur).
Februari t/m eindvoorstelling.

Betaling gaat via automatische incasso.
Er zijn 3 opties:
– Per semester ( 3 x per jaar )
– Per maand ( 10 x per jaar )
– Eénmalig met € 12,- korting op het schooljaar.

De reguliere lessen die je naast de vooropleiding volgt, betaal je apart aan INSPIRE Art school.

Vragen?
Stuur een email naar vooropleiding@inspire.co.nl

Meld je aan voor een auditie!