TALENT Class 1

Voor leerlingen van de basisschool (leeftijd 7 t/m 10 jaar).

Talent Class 1 is voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar. Wekelijks krijgen ze anderhalf uur les onder leiding van gediplomeerde docenten. Ze krijgen de eerste stappen van de vakken geleerd. Tijdens de danslessen word er gewerkt aan de basistechnieken van verschillende dansstijlen, lenigheid en kracht, samenwerken en het neerzetten van een choreografie.
Ook bij de onderdelen zang en acteren begin we vanaf de basis. Stemgebruik, mimiek en/of een verhaal vertellen zijn allemaal onderdelen wat aan bod komt. Doordat we beginnen met de basis, wordt de onderste laag van het vak stevig aangelegd. Vanuit de basis kan je groeien, stappen maken en versterken.

Naast het geven van praktijkgerichte onderdelen,krijgen de leerlingen ook theorie mee. Denk bijvoorbeeld aan de geschiedenis van dans, het uitwerken van een ballettechniek, zang technieken, en leggen we de basis van het acteren.

Vierde praktijkles

In Talent Class 1 wordt er aan 3 hoofdvakken gewerkt. Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet overal even goed in bent en dus misschien extra les nodig hebt om wel op het niveau te komen wat van je verwacht wordt. Ook kan het zijn dat de leerling zelf heel graag extra les wil volgen in één van de disciplines of vakken die we in de Talent Class aanbieden. Daarom verplichten we de leerling een vierde praktijkles te kiezen. Dit gaat in overleg met de docent van de Talent Class en de ouders/verzorgers. Als er een les is gekozen die extra gevolgd gaat worden, neemt de docent van de Talent class contact op met de docent van de gekozen les.

Testlessen

Alle Talent Classes werken toe naar een testles. Dit is een meetmoment die een paar keer per jaar plaats vind. Elke leerling wordt persoonlijk beoordeelt op het uitvoeren van de les. We werken een x-aantal weken aan een les en zorgen ervoor dat de leerlingen zo goed mogelijk zijn voorbereid. Na de testlessen beginnen we weer met een hele nieuwe les voor de nieuwe testles. De resultaten van de testlessen worden de eerste les na de testles uitgedeeld in de vorm van een rapport.

Kledingvoorschriften

INSPIRE Art School en INSPIRE Academy hanteren kledingvoorschriften. Iedere cursist dient zich hieraan te houden. De juiste kleding zorgt ervoor dat de dansbewegingen goed zichtbaar zijn voor de docent, er eenheid is in de groep, de juiste danskleding de verschillende dansstijlen ten goede komt en met oog op presentaties en voorstellingen. Anders dan de aangegeven kleding wordt niet als juist bevonden en INSPIRE Art School en INSPIRE Academy kan de cursist verplichten het juiste kledingstuk te laten aanschaffen. Klik hier voor meer informatie over kledingvoorschriften of kijk op www.inspire-design.nl.

Extra activiteiten

De Talent classes werken extra hard en verdienen daarom ook leuke extra’s. Rondom de maanden juni/juli doen ze mee aan de voorstelling van INSPIRE Art School. Ook doen ze mee aan de voorstelling rondom kerst, met alle talent classes van de vooropleiding. Naast de voorstellingen gaan we ook werken aan video opnames, wedstrijden en optredens buiten de deur. Twee keer per jaar word er een gastdocent uitgenodigd die jullie meer kan leren over het vak en de lessen worden 2x per jaar opengesteld voor ouders om een keertje te kijken hoe een les gaat.

Kosten

Inschrijfkosten: éénmalig € 12,-

TC 1: 35 lesweken van 1,5 uur : € 451,92 (€ 8,61 per uur).
September t/m eindvoorstelling.

17 lesweken, 1,5 uur per week: € 230,52 (€ 9,04 per uur).
Februari t/m eindvoorstelling.

Betaling gaat via automatische incasso.
Er zijn 3 opties:
– Per semester (3 x per jaar)
– Per maand (10 x per jaar)
– Eénmalig met € 12,- korting op het schooljaar.

De reguliere lessen die je naast de vooropleiding volgt, betaal je apart aan INSPIRE Art School.

Vragen?
Stuur een email naar vooropleiding@inspire.co.nl
Meld je aan voor een auditie!