INSPIRE Dance

Bij INSPIRE Dance kunnen jong en oud kiezen voor verschillende soorten danslessen. Hieronder lees je het aanbod voor 2018-2019!

Wil je je inschrijven voor danslessen voor het seizoen 2018-2019? Hier ga je naar het inschrijfformulier.

ARISE & SHINE | Maandag, & Woensdagmiddag voor kinderen

Klassiek ballet: Klassiek ballet is in de 17de eeuw in Frankrijk ontstaan aan het hof van Lodewijk de 14de. Het bijzondere aan klassiek ballet is dat de techniek die toen werd vastgelegd nog altijd de basis vormt. Over de hele wereld gebruikt men tijdens de balletles dus dezelfde oefeningen. Ballet is het meest bekend door zijn pointes, grand pas de deux en het “ hoog met de benen zwaaien”.

JEWELS | Woensdagmiddag voor kinderen | Vrijdagavond voor tieners & jongeren

Moderne dans is ontstaan vanaf de eerste helft van de 20ste eeuw. In het kort werd er gebroken met de academische traditie en kwamen er nieuwe vormen: qua techniek, stijl en thematiek. Inmiddels is de moderne dans van pionier Martha Graham nu even traditioneel als de techniek van de academische ballet.

ARISE KIDS & TEENS | Woensdagmiddag

Jazz dance: Jazzdans is een Amerikaanse dansstijl die opkwam in het begin van de vorige eeuw en nu voornamelijk wordt toegepast binnen musical theater, film, cabaret en televisie. Het is feitelijk een mengelmoes van de Afrikaanse muziektraditie, die via de slavernij in aanraking kwam met de westerse opvattingen van dans. Jazzballet, ook wel jazzdance genoemd, is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op die van klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek. De bewegingen en de muziek zijn jazzy, veel losser.

POWER & PASSION CLASS | Woensdagavond voor tieners en jongeren

Een cursus waar we drie krachtige unieke disciplines centraal zetten. Gewerkt wordt aan conditie, kracht en lenigheid. Maak kennis met de dans kwaliteiten van diverse professionele docenten die om de 8 weken aan de beurt zijn om unieke choreo’s neer te zetten. Individuele coaching, samen in de groep trainen en een avond om uit je dak te gaan met dans! Ontdek het talent van een ander en ontdek jouw talent! Graham techniek, limo techniek, en cunningham techniek.

EXPRESSION CLASS Woensdagavond voor tieners en jongeren

ARISE KIDS & TEENS | Woensdagmiddag en donderdagmiddag

Dans die het binnenste naar buiten brengt. Dans die spreekt en inspireert.

Urban is een verzamelnaam voor meerdere stoere dansvormen die hun oorsprong kennen op straat in plaats van in de danszaal. Hieronder vallen stijlen als hiphop, streetdance, locking en breakdance. Urban is regelmatig terug te zien in videoclips en op tv en de gebruikte muziek is vaak eigentijds en populair. Kenmerken van urban zijn explosieve bewegingen, coördinatie, muzikaliteit. Bij INSPIRE wordt dan ook een uiteenlopende verzameling van stijlen gegeven binnen de urban les, waarbij de nadruk ligt op het leren van een choreografie en de presentatie ervan.

DANCE & WORSHIP | Cursus van 12 weken, donderdagavond

Meer informatie volgt in het najaar. Meld je nu aan via info@inspire.co.nl als je meer informatie wilt.

DANCE FOR ADULTS | Donderdagavond

Een cursus bedacht voor degene die van alles willen leren. Verschillende dansvormen komen aan bod. Lenigheid en krachttraining is een onderdeel van de anderhalf uur les die wekelijks wordt gegeven. Passie voor dans dan is deze cursus geschikt voor jou!

DANCE FOR 2 | Cursus van 12 weken | Maandagavond

Ballroom en Latin, ook wel stijldansen genoemd is al sinds 1900 de gezelligste dansles voor jong en oud. Deze cursus dans je samen met een partner en leer je diverse dansen zoals de standaard dansen: Engelse Wals, Tango, Quickstep, Slow foxtrot. En de latin dansen: Cha Cha, Rumba, Jive, Samba, Paso Doble.

SALSA | BACHATA | Dinsdagavond

Salsa is een verzamelnaam voor een scala aan muzikale stijlen uit gedeelten van Amerika. Vroeger werd er in Nederland alleen rechtsvoor (Antilliaanse stijl) maar tegenwoordig zijn er verschillende manieren om salsa te dansen gedanst. Op de eerste tel (op de een; de zogenaamde Cubaanse, Casino of LA stijlen), op de tweede tel; (de zogenaamde New York stijl, nauw verwant aan de Mamo) op de drie; (veel Antilianen dansen op de 3) of op de 4de tel; ( maar dit allemaal met linksvoor ) Kom een keer proeven in een les of dit wat voor je is! Alleen of samen met je vriend, vriendin of partner.